Manfaatkan Harta Kita Untuk Orang Lain -
Berkongsi Bersama Raih Pahala Berpanjangan

Bantu kami cetak RIBUAN NASKHAH QURAN BRAILLE untuk

OKU Penglihatan

Yayasan Maghfirah dengan kerjasama Persatuan Orang-Orang Cacat Penglihatan Islam Malaysia (PERTIS) kini dalam usaha mengumpulkan dana bagi mencetak 2400 naskhah quran braille dan juga kitab-kitab braille khusus untuk golongan OKU Penglihatan Islam di seluruh Malaysia.
Untuk makluman tuan puan, (PERTIS) sebenarnya telah ditubuhkan dan diasaskan sejak 1996 lagi. Ini adalah satu-satunya persatuan OKU yang diiktiraf oleh JAKIM untuk menghasilkan Quran Braille di Malaysia.
Malahan juga, Quran braille ini mempunyai jangka hayat selama lima tahun dan disebabkan ini perlu dicetak berulang kali agar butiran kod-kod braille tidak kekal hilang setelah disentuh dan boleh diguna pakai semula oleh mereka pada masa akan datang.
Berdasarkan Hadis Nabi saw yang diriwayatkan daripada Abdullah Bin Mas’ud. Sabda Nabi SAW:
Ramai OKU Penglihatan mengalami masalah ketika sudah berusia. Walaubagaimanapun, ini tidak menjadikan semangat mereka pudar malah terus berusaha untuk mendalami dan mempelajari al-Quran dengan tabah dan sabar.
Syukur kepada Allah atas usaha keras, berkat kesabaran dan kegigihan beliau untuk

membacamempelajari al-quran, dan menguasai al-Quran ini,

akhirnya membuahkan hasil yang cemerlang.
Ayuh Tuan Puan, kita terus memberikan sokongan dan perhatian buat mereka. Alangkah indahnya jika kita sama-sama menginfakkan sedikit harta untuk  membantu ribuan saudara kita yang cacat penglihatan untuk mempelajari al-quran.  Hal ini  merupakan salah satu amalan jariah yang berpanjangan dan mendapat ganjaran yang besar disisiNya kerana pahalanya tidak akan terputus meskipun orang yang menderma @ mewakafkan itu sudah meninggal dunia. InsyaAllah.
Rasulullah SAW Bersabda:

“Salah Satu Amal Kebaikan Yang Pahalanya Terus Terbawa Kepada Si Mati Sampai Ke Alam Kuburnya Adalah Sedekah Dan Mewariskan (Menginfakkan) Mushaf Al-Quran”
[HR Bukhari]

Justeru, Yayasan Maghfirah melancarkan kempen Infaq Quran Braille
Tuan puan boleh memilih sumbangan berdasarkan pakej dibawah mengikut kemampuan tuan puan. Ayuh, rebut peluang keemasan ini untuk meraih saham Akhirat buat kita kelak nanti.
Kelas Pengajian + Quran Braille : RM 700
1 Naskhah Quran Braille : RM 600
Kelas Pengajian Braille : RM 100
Seikhlas Hati : RM 45

Mudah-mudahan setiap naskhah Al-Quran yang diinfaqkan oleh
tuan puan dapat memberi sinar kebahagiaan buat mereka.

Semoga keprihatinan, sifat pemurah serta sumbangan ikhlas tuan puan dibalas oleh Allah dengan sebesar-besar ganjaran, dimurahkan rezeki dan diberikan umur yang panjang berkat sedekah jariah ini.

Untuk transaksi bantuan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah:

No. Akaun: 8603221427
Penama: